Londres

Tony Blair ja ha estat nomenat enviat especial del Quartet per al Pròxim Orient

Era una notícia anunciada, però oficiosa. Però ja és oficial després que l'ONU ha emès un comunicat confirmant que a Tony Blair l'han nomenat enviat especial del Quartet per al Pròxim Orient. Aquesta serà la nova feina de qui fins aquest dimecres ha estat primer ministre britànic els últims deu anys. El nomenament s'ha supeditat a l'acceptació dels membres del Quartet (ONU, UE, EUA i Rússia). Moscou ha estat l'últim a aprovar la decisió.

Actualitzat
El nomenament arriba en un moment especialment crític al Pròxim Orient pel conflicte palestino-israelià, després que el president palestí, Mahmud Abbas, trenqués el govern d’unitat amb Hamas.

En una declaració conjunta divulgada per l’ONU, el Quartet ha expressat la seva intenció de redoblar amb l’ajuda de Blair la seva determinació d'aconseguir el compliment del full de ruta acordat el 2003, que estableix la creació d’un estat palestí al costat d’Israel.

“La urgència dels esdeveniments recents força la necessitat que la comunitat internacional, tenint en compte les obligacions de cada part, assisteixi els palestins en la construcció de les institucions i l’economia d’un estat viable a Gaza i Cisjordània”, assegura la declaració oficial.
Anar al contingut