Tarda variable, amb alguns ruixats i amb temperatures més baixes

Aquesta tarda continuarà la tònica de cel variable, amb grans clarianes cap a Lleida i Tarragona i més núvols cap al nord-est. Risc de precipitacions febles cap al Pirineu occidental i les comarques de Barcelona i Girona. Les temperatures baixaran. La nova setmana començarà amb mestral i tramuntana.

Actualitzat

Diumenge, les condicions són similars a les de dissabte. Les pertorbacions que circulen pel nord d'Europa arrosseguen diversos fronts de núvols que arriben descafeïnats a Catalunya, un territori dominat per la dorsal anticiclònica. Tenim una mica de tot, sol, núvols i precipitacions febles. El vent és l'altre factor del catàleg de variabilitat meteorològica.

El primer d'aquests fronts de núvols s'ha retirat al llarg de la matinada. Ha portat algunes pluges molt minses al Pirineu de Lleida. El matí ha continuat tapat en aquest sector. La cota de neu baixa als 2.400 metres. A la resta del país els núvols de primera hora han estat anecdòtics.

A partir del migdia s'ha ennuvolat més cap al nord-est. Això ha fet que Tarragona i Lleida hagin sigut les millors opcions per observar l'eclipsi parcial de Sol que ha passat poc després de les 13.00. En canvi, ha estat més més complicat a les comarques costaneres de Barcelona i a Girona, amb més presència de núvols densos. Aquesta és la tònica per la resta del dia, amb més núvols cap al nord-est, fins i tot amb possibilitat d'alguns ruixats febles. Entrada la matinada, s'acostaran noves bandes de núvols prims per l'oest, indicatives d'aquest flux constant de línies frontals.

Les temperatures mínimes han baixat localment en alguns punts del Pirineu i han pujat una mica cap al nord-est i cap a ponent. En tot cas, les variacions han estat petites, d'un o dos graus, tret d'alguna baixada puntual més gran. El descens de les temperatures màximes es notarà més en conjunt, sobretot al Pirineu. El valors extrems quedaran al voltant dels 23 graus.

El vent de mestral i tramuntana es reforçaran a les Terres de l'Ebre, a l'Empordà i a cotes altes. De moment, els cops màxims s'han donat aquest matí cap al sud: han arribat als 77 km/h a l'Albiol i han superat els 70 km/h a Capafonts, segons les dades de la xarxa de Meteoclimatic.

Al País Valencià, tarda de núvols i mestral a Castelló i més sol a la resta. També hi haurà núvols a les Balears, més compactes cap al nord. El vent de gregal bufarà moderat a Menorca.

I dilluns...

La nova setmana començarà amb vents intensos que arrossegaran més nuvolositat. El nou front serà poc actiu. La dinàmica de vent del nord-oest continuarà dimarts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut