Tanquem el CIE diu que hi ha indicis d'agressions policials a interns després de l'intent de fuga

Tanquem el CIE diu que hi ha indicis d'agressions policials a interns després de l'intent de fuga

Tanquem el CIE diu que hi ha indicis d'agressions policials a interns després de l'intent de fuga

Imatge de l'advocat de Tanquem el CIE, Andrés García Berrio, dirigint-se a la porta del CIE de la Zona Franca per visitar-lo el 2-11-16 (horitzontal).

Imatge de l'advocat de Tanquem el CIE, Andrés García Berrio, dirigint-se a la porta del CIE de la Zona Franca per visitar-lo el 2-11-16 (horitzontal).

ACN Barcelona.-La plataforma Tanquem el CIE ha pogut parlar aquest dimecres al matí amb dos dels immigrants irregulars internats al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona que ahir van protagonitzar una protesta al pati i que, segons la policia, haurien intentat fugar-se. Segons l'advocat de la plataforma, Andrés García Berrio, hi ha indicis que alguns policies haurien agredit els interns per reduir-los i fer-los tornar a les seves cel·les. L'entitat demana que es revisin les imatges de les càmeres de seguretat i que s'obri una investigació. Poc després d'aquesta visita, han arribat al centre el jutge que supervisa el CIE i una fiscal d'estrangeria.

Després de l'intent de fuga, motí o protesta, segons les fonts, i que es va acabar cap a les 2 de la matinada, aquest dimecres al matí membres de Tanquem el CIE han volgut reunir-se amb el director i amb alguns dels interns. Pel que els han explicat, la protesta es va iniciar al pati, va ser fomentada inicialment per algerians, però s'hi van afegir interns d'altres nacionalitats, fins a arribar a 70 o 80 persones.La intervenció dels antiavalots de la policia espanyola va permetre calmar la situació, que García Berrio ha descartat que fos cap tipus de "negociació". Així, segons els interns, cada amotinat va ser conduït a la seva cel·la per quatre policies. Durant el trajecte, algun intern hauria estat agredit sense motiu aparent, segons els testimonis que han parlat amb la plataforma. García Berrio no descarta que hi hagi ferits, però vol esperar a poder parlar amb més interns i visionar les imatges de seguretat per poder-ho afirmar amb rotunditat.A més, ha demanat als fiscals d'estrangeria, al jutge de Barcelona que supervisa el CIE, als Mossos d'Esquadra i al Síndic de Greuges que obrin investigacions sobre el cas.Segons la plataforma, la situació al CIE, després d'algun altre intent de fuga i la vaga de fam de la setmana passada, és "tensa", però la visita aquest dimecres de l'entitat, dels mitjans de comunicació i de representants del Consolat d'Algèria, han calmat una mica els ànims.Poc abans de l'arribada de la plataforma ha visitat el centre la cònsol d'Algèria, i poc després que marxés l'advocat de l'entitat han arribat el jutge i la fiscal que supervisen la institució. Tots dos tenen dret a entrar al CIE quan ho vulguin, i es podran reunir en privat amb els interns. Fonts policials han explicat a l'ACN que no hi va haver cap agressió dels policies als interns ni viceversa, i que els únics danys causats van ser una porta mig trencada de la cuina. A banda, la policia espanyola denunciarà al jutjat les persones que de matinada es van concentrar davant del CIE i van tirar petards i pedres al seu interior, per damunt de la tanca, i van intentar danyar el perímetre de seguretat i saltar-lo, a més de danyar alguns vehicles policials.