Imatge d'arxiu d'estudiants a la Universitat Autònoma de Barcelona
Imatge d'arxiu d'estudiants a la Universitat Autònoma de Barcelona
Barcelona

Tancada de 24 hores en universitats catalanes en protesta contra els pressupostos

Nova jornada de mobilitzacions en el sector de l'ensenyament contra les retallades que preveuen els pressupostos de la Generalitat per a aquest any. Delegats sindicals del personal d'administració i serveis (PAS) i del personal docent i investigador (PDI) han començat una tancada de protesta de 24 hores a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Girona (UdG). La Universitat de Lleida (UdL) també se sumarà a l'acció més tard.

RedaccióActualitzat
El personal universitari protesta perquè les "retallades" incloses en la llei de pressupostos, "sumades a les que ja s'estan aplicant a les universitats", signifiquen "un atac brutal contra una universitat pública de qualitat", ha explicat la portaveu de CCOO de la UPC, Alícia Fernández,

En les pròximes hores, la comunitat educativa proposa ocupar escoles i instituts per fer assemblees, xerrades i altres activitats en contra de les retallades. En alguns casos, els docents i les famílies passaran la nit als centres educatius. L'acció de protesta es clourà amb una cassolada.
Anar al contingut