Los Angeles

Surt a la venda "Michael", el primer disc pòstum del rei del pop

Han hagut de passar nou anys de silenci creatiu i la desaparició de l'artista, fa gairebé un any i cinc mesos, per tornar a escoltar cançons noves de Michael Jackson. Deu d'aquests temes componen el treball discogràfic que sortirà a la venda el 14 de desembre i que es titularà "Michael". A partir d'aquest dilluns els més impacients ja en poden fer un tastet si compren a través de la xarxa el primer senzill del disc, "Hold my hand", una cançó feta a quatre mans juntament amb el cantant de rap Akon.

Actualitzat
Aquest dilluns es posa a la venda a la xarxa el primer senzill de l'últim disc de Michael Jackson, un treball farcit de cançons inèdites que es publicarà el 14 de desembre sota el nom de pila de l'artista, "Michael". La presentació de la cançó, que es titula "Hold my hand", significa el retorn musical de Jackson, que va morir fa gairebé un any i cinc mesos després d'un atac de cor.

Han hagut de passar nou anys de silenci creatiu, des que el 2001 va llançar al mercat el seu darrer treball discogràfic, "Invincible". És doncs, el primer disc pòstum del "rei del pop" però no sembla arriscat pronosticar que no serà l'últim. L'aterratge de "Michael" combinat amb la fascinació que desperta el personatge, incrementada després de la seva defunció, assegura la tornada de la jacksonmania.

Com asseguren els responsables d'aquest nou projecte, "Jackson mai va aturar el procés creatiu i sempre planificava els seus futurs àlbums. Contínuament estava escrivint i enregistrant cançons, amb un petit grup de selectes col·laboradors". Una d'aquestes peces musicals inclosa al nou disc és "Breaking News", l'única cançó que ja ha estat presentada i no sense polèmica, ja que la família del cantant es va afanyar a posar en dubte que fos ell qui cantés. La queixa responia al fet que la discogràfica es va negar a deixar-los escoltar el contingut del disc abans de llançar-lo al mercat.

Pel que fa al senzill que aquest dilluns s'ha posat a disposició del públic, "Hold my hand", es tracta d'un duet amb el músic de rap afroamericà d'origen senegalès Akon. El tema, que va ser enregistrat l'any 2007, va quedar inacabat i Akon s'ha encarregat de completar la producció final. Alguns fans han interpretat el missatge de la cançó com si es tractés d'una premonició del final de l'artista.

Aquest no és l'únic duet que conté "Michael", en el qual també hi ha col·laboracions amb el també cantant de rap 50 Cent o amb el músic i compositor Lenny Kravitz. Un altre dels gran al·licients del nou treball serà la portada, una pintura a l'oli que repassa els moments més àlgids del cantant.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut