Toni Carrasco, membre de la Plataforma Stop Accidents, assenyalant un dels punts perillosos de la C-17, a Tagamanent (ACN)
Toni Carrasco, membre de la Plataforma Stop Accidents, assenyalant un dels punts perillosos de la C-17, a Tagamanent (ACN)
Barcelona

Stop Accidents reclama que els atestats siguin gratuïts a Catalunya com a la resta de l'Estat

En declaracions a Catalunya Ràdio, la delegada de Stop Accidents a Catalunya, Bet Ibars, ha qualificat d'"escandalós" que les víctimes hagin de pagar 89 euros per aquest document

RedaccióActualitzat

L'Associació Stop Accidents demana que els atestats siguin gratuïts a Catalunya com passa a la resta de l'estat espanyol. Aquesta plataforma denuncia que les víctimes catalanes d'accidents han de pagar per obtenir aquest document i que això és un greuge comparatiu. La reclamació ha coincidit aquest diumenge amb el Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accidents de Trànsit. La delegada de Stop Accidents a Catalunya, Bet Ibars, considera escandalós el que passa a Catalunya amb la qüestió dels atestats. Són declaracions a Catalunya Ràdio:

"Els atestats han de ser un document públic. A l'estat espanyol, la Guàrdia Civil el facilita gratuïtament, i aquí, tant amb la Policia Local com la Policia Autonòmica, aquest document té un cost. Avui, a l'ajuntament de Barcelona et costa 89 euros. És realment escandalós que les víctimes hagin de pagar aquest preu"

Des de Stop Accidents també critiquen la reforma que s'ha fet del Codi Penal, que permet que molts accidents es resolguin només amb diners;

"Aquesta reforma protegeix més a l'infractor que a la víctima. S'elimina la imprudència lleu. Abans, les imprudències lleus es resolien amb judicis de faltes. El judici de faltes ja no existeix i ara tot va per la via civil, diguem-ne pel tema econòmic, les indemnitzacions. Però els infractors, en moltíssims casos, deixen de ser jutjats"

Stop Accidents demana als responsables polítics que l'educació viària sigui una prioritat a l'hora de formar els nous conductors. Aquest any 131 persones han mort a Catalunya, segons el Departament d'Interior. Xifra que és un 15% inferior a la de fa un any. Es calcula que al món moren cada dia 3.500 persones per accidents de trànsit. Per això Europa s'ha fixat l'objectiu d'arribar al 2050 sense cap víctima mortal.

Anar al contingut