Barcelona

SOS Racisme i la Plataforma Treball Sexual i Convivència denuncien que la batuda al Raval estigmatitza encara més les dones explotades

L'actuació policial contra la xarxa de prostitució al barri del Raval ha provocat la resposta de diversos grups com SOS Racisme o la Plataforma Comunitària Treball Sexual i Convivència. Aquests grups denuncien l'espectacularitat de l'operació policial, indiquen que va ser "de cara a la galeria" i asseguren que ha estigmatitzat encara més les dones explotades. Per això, exigeixen que rebin la protecció que necessiten com a víctimes. Asseguren que algunes de les detingudes que han sortit en llibertat no tenen absolutament res, ni tan sols un lloc on allotjar-se.

Actualitzat
"Tenim la impressió que els proxenetes seran els que paguin menys car aquest gran dispositiu i que aquelles que han viscut i viuen situacions de moltes dificultats en sortiran encara més desprotegides. En aquests moments, els pocs alliberaments que hi ha hagut són on les dones surten només amb el passaport i una ordre d'expulsió sota el braç", ha afirmat Clarisa Belocci, de la Plataforma Treball Sexual i Convivència.

La Plataforma Comunitaria Treball Sexual i Convivencia ha denunciat que l'actuació del dispositiu policial contra les xarxes de tràfic de persones es va fer "sense respecte per a les víctimes ni tenint en compte els drets humans que se'ls ha de garantir".

Un total de 57 de les 110 persones detingudes en l'operació batejada com Constància passaran aquest dissabte a disposició judicial després de prestar declaració davant la policia. La Prefectura Superior de Policia de Catalunya ha informat que les persones que seran portades davant del jutge són aquelles sobre les quals pesa un delicte recollit al Codi Penal i relatius a prostitució, associació il·lícita, contra els drets dels ciutadans estrangers, amenaces i agressió sexual. Entre aquests detinguts hi ha els suposats proxenetes i les anomenades "controladores".

Pel que fa als 53 detinguts restants, la policia ha informat que han estat posades en llibertat una part de les dones que exercien la prostitució i contra les quals no hi ha cap ordre d'expulsió, després de comprovar la seva situació a Espanya. A aquelles dones sobre les quals pesen ordres d'expulsió se'ls aplicarà el reglament d'estrangeria.

L'organització que enviava diners a països europeus com Romania estava formada per tres clans amb vincles familiars que s'havien repartit el barri del Raval per controlar la prostitució del carrer.

Entre els detinguts, hi ha l'artista Carmen de Mairena, encara que no s'ha revelat quina imputació pesa sobre ella.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut