Madrid

Soria renuncia al càrrec al Banc Mundial

La decisió de l'exministre deixa en evidència Rajoy, que n'havia defensat la candidatura

Actualitzat

L'exministre d'Indústria José Manuel Soria ha renunciat a la candidatura pel lloc de director executiu del Banc Mundial. Després d'uns dies de forta polèmica pel seu nomenament, Soria explica que en una carta enviada al secretari d'estat d'Economia que la seva renúncia es produeix pel que considera una "desproporcionada" utilització política que s'ha fet de la seva designació.

L'antic titular d'Indústria assenyala que ha pres aquesta decisió, malgrat no estar ni investigat ni condemnat per cap instància ni inhabilitat per a l'exercici d'aquest càrrec al Banc Mundial.

El PP admet que les crítiques han pogut forçar la renúncia de Soria i creu que no han sabut explicar bé la candidatura de l'exministre d'Indústria. Mariano Rajoy, que dilluns defensava que Soria tenia tot el dret d'anar al Banc Mundial, haurà d'explicar perquè ara el seu govern li ha demanat que no hi vagi. Ho farà aquest matí, en la presentació d'Alfonso Alonso com a candidat a lehendakari.

Dues renúncies en cinc mesos

La renúncia a l'alt càrrec al Banc Mundial és la segona que es veu obligat a fer Soria en els darrers mesos. El mes d'abril va dimitir com a ministre d'Indústria en funcions esquitxat per la seva relació amb una societat "offshore" del paradís fiscal de l'illa de Jersey, en ple escàndol pels anomenats "papers de Panamà".

Molts polítics han reaccionat just després de la renúncia de Soria:

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut