Madrid

El PP proposa l'exministre Soria per a un alt càrrec al Banc Mundial

José Manuel Soria va haver de dimitir com a ministre d'Indústria per l'escàndol dels papers de Panamà

RedaccióActualitzat

El govern de Rajoy proposa l'exministre d'Indústria José Manuel Soria per ocupar un lloc destacat en el Banc Mundial. El càrrec a què opta l'exministre és el de director executiu de l'organisme internacional. De fet, és una cadira que Espanya comparteix amb set països llatinoamericans.

José Manuel Soria va haver de dimitir com a ministre d'Indústria per l'escàndol dels papers de Panamà. L'exministre del Partit Popular va sortir en la documentació destapada per aquest cas com a administrador d'una empresa situada en un paradís fiscal.

El termini per presentar les candidatures als nous càrrecs del Banc Mundial acabava aquest divendres i la resta de països també han proposat 24 noms més. A banda de Soria, el govern de Mariano Rajoy també ha proposat Fernando Jiménez Latorre com a director altern del Fons Monetari Internacional i Pablo Gasós com a director altern per al Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament.

Si Jose Manuel Soria és escollit finalment per al càrrec de director executiu del Banc Mundial tindria un sou de 226.000 euros anuals, que, a més, són lliures d'impostos.

El PSOE i Units Podem ja han anunciat que exigiran la compareixença urgent del ministre d'Economia, Luis de Guindos, al Congrés de Diputats perquè doni explicacions per la candidatura de l'exministre Soria.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut