Soosan Firooz en una imatge del seu Facebook.
Soosan Firooz en una imatge del seu Facebook.
Kabul

Soosan Firooz denuncia amb rap la situació de les dones a l'Afganistan

Soosan Firooz és la primera dona afganesa rapera. Las seves cançons denuncien l'opressió i la violació dels drets de les dones al seu país, fet que li ha comportat rebre amenaces d'atacs d'àcid i fins i tot de mort.

RedaccióActualitzat
Fer visible la situació de les dones a l'Afganistan. Soosan Firooz ho fa a través de la música. És la primera dona rapera afganesa. Fa uns dies va presentar una cançó on denuncia la discriminació de les dones i on exigeix que se les tracti com el que són: éssers humans. La cançó té el suport de la missió de les Nacions Unides a l'Afganistan.



Soosan Firooz va néixer a l'Afganistan, però la guerra civil al país va obligar la seva família a fugir-ne. Van passar set anys en un camp de refugiats de l'Iran, però les dificultats d'integrar-se els van obligar a marxar al Pakistan, on van passar-hi tres anys més, explica la seva entrada a la Wikipedia.

Després de la caiguda dels talibans, la família va decidir tornar al seu país; primer a la ciutat de Kandahar i anys després a Kabul. És en aquesta ciutat on Soosan s'ha fet coneguda com a rapera i actriu en pel·lícules i telesèries.  

La seva popularitat i les denúncies i reivindicacions de la seva música l'ha portada a rebre amenaces d'atacs d'àcid, de segrest o inclús de mort. També ha tingut problemes familiars. Els pares li donen suport, però no l'oncle, que en desaprova la música i ha tallat tota relació amb la família.

Tot i les amenaces, les coaccions i els riscos, Soosan Firooz està disposada a continuar cantant i denunciant la violació dels drets de les dones a l'Afganistan.
Anar al contingut