Vilafranca del Penedès

Set enòlegs del Consell Regulador del Cava n'escullen dos per a l'àpat de la boda reial

La boda de l'any, la boda reial, s'acosta, i tot ha d'estar a punt per al 22 de maig. L'hora de l'àpat no es pot oblidar. És per això que aquests dies s'està triant el cava que beuran els comensals. A poc a poc, s'han anat destriant els que més agraden, i a finals de mes se sabrà quin és l'escollit, però amb l'especificitat que no es dirà a quin celler pertany. Es vol promocionar per damunt de tot, el cava. Per això, set enòlegs experts hauran d'escollir-lo en un tast a cegues. Concretament, hauran de triar un cava rosat per a l'aperitiu i un de brut per a les postres del casament del príncep Felip i Letizia Ortiz.

Actualitzat
El Consell Regulador del Cava ha fet aquest regal tan especial a la Casa Reial. Per això, han convocat un concurs públic. S'hi han presentat 86 cellers i 174 mostres. Els enòlegs ja van pel sisè tast, en què només valoren caves rosats. De totes les mostres, en triaran com a mínim tres que superin els vuitanta punts, sobre cent, per passar a la següent eliminatòria. Les mostres es presenten numerades i sense etiquetes, per garantir l'anonimat. El tast final es farà a finals de mes, però els guanyadors no es faran públics. Es tracta de promoure el cava com a sector, no de fer publicitat de l'èxit dels cellers escollits. Per això, en el banquet reial, només portaran una etiqueta dissenyada especialment per a l'ocasió, igual que un vi blanc de les Rías Baixas de Galícia i un de negre de la Rioja.
Anar al contingut