Teheran

S'estavella un avió militar a l'Iran i en moren els 38 ocupants

Un avió militar s'ha estavellat a l'aeroport de Teheran en un accident en què han mort els 38 ocupants, segons ha informat la televisió pública iraniana. L'avió, en què viatjaven 35 membres de la Guàrdia Revolucionària iraniana, s'ha estavellat moments després d'haver-se enlairat. Una fallada mecànica en un motor hauria estat la causa de l'accident.

Actualitzat

Un alt comandament militar iranià, el general Rahim Safavi, ha aclarit que l'avió ha registrat una fallada en el motor poc després d'haver-se enlairat i s'ha estavellat en colpejar una de les ales amb la pista d'aterratge. Aquest mateix general havia apuntat prèviament a la possiblitat d'un atemptat i havia justificat la seva hipòtesi amb el fet que el país "està rodejat d'enemics", però sense oferir proves que avalessin la tesi del sabotatge.

Safavi també havia apuntat al fet que la data del suposat atemptat, perpetrat en plena "setmana del Basiy -que commemora la creació de la Guàrdia Revolucionària, el 1980-, podia tenir algun significat que apuntés a la idea d'atemptat.

A més, en suport a aquesta tesi, l'alt comandament militar havia recordat que el pilot de l'avió sinistrat era un dels millors amb què compta la Guàrdia Revolucionària, de manera que "descartem l'error humà".

L'agència Fars ha informat, per la seva banda, que ja s'ha trobat la caixa negra de l'avió i que està sent analitzada.

L'accident ha passat quan l'avió, un Antonov-74, es dirigia de l'aeroport de Mehrabad, a la capital iraniana, cap a la ciutat de Shiraz, al sud de l'Iran. L'últim accident d'aquest tipus va passar el gener passat, quan onze oficials, inclòs el comandant de la força terrestre de la Guàrdia Revolucionària, van morir en estavellar-se un avió militar.

El cos de Guardians de la Revolució, al qual pertany l'actual president iranià, Mahmud Ahmadinejad, disposa de forces aèries, terrestres i marítimes.

Anar al contingut