L'Hospital Comarcal de la Selva és on estan ingressats els afectats

S'eleva a dotze el nombre de persones afectades pel brot de legionel·losi de Blanes

Set dels afectats pel brot que va causar la mort d'una dona de 83 anys continuen hospitalitzats i els altres quatre han rebut l'alta mèdica

RedaccióActualitzat

El brot de legionel·losi detectat a Blanes ha afectat dotze persones. Es tracta de vuit homes i quatre dones d'entre 52 i 92 anys, una de les quals va morir. Quatre dels afectats han rebut l'alta mèdica i set continuen hospitalitzats.

Segons informa l'Agència de Salut, tots els casos tenen patologia de base o edat avançada i han viscut o han estat al municipi durant el període d'incubació. Els símptomes van començar a aparèixer entre el 22 de setembre i el 14 d'octubre. En cinc d'aquests casos, s'ha aconseguit una mostra clínica per fer-ne l'estudi molecular.

L'equip territorial de Protecció de la Salut continua analitzant les instal·lacions. Farà la inspecció, la recollida i l'anàlisi de mostres i el tractament de les instal·lacions.

Segons el Canal Salut de la Generalitat, la legionel·losi es pot manifestar de dues maneres: per la febre de Pontiac, que es lleu, amb símptomes semblants als de la grip, dolor muscular, tos, mal de cap i nàusees, o també per infecció pulmonar o malaltia del legionari. En aquest cas, es tracta d'una pneumònia amb febre alta que pot ocasionar la mort.

Anar al contingut