Hemicicle del Parlament de Catalunya
Hemicicle del Parlament de Catalunya

SegurCaixa rescindeix l'assegurança al Parlament i al govern per la situació política

Actualitzat

SegurCaixa Adeslas ha rescindit l'assegurança de responsabilitat civil contractada pel Parlament i el govern de la Generalitat. La companyia asseguradora argumenta que s'ha agreujat el risc produït pel que està passant a Catalunya, en concret, parla de la situació generada després de la suspensió per part del TC de la Llei de Transitorietat Jurídica.

El Parlament català ha registrat avui una carta de l'asseguradora en la qual comunica que la pòlissa queda resolta i sense cap efecte de manera immediata, i queda subratllat l'argument de l'augment del risc a Catalunya:

"El risc produït pels últims esdeveniments polítics a Catalunya i, singularment, la suspensió mitjançant providència del TC, publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat, amb data 13 de setembre del 2017, de la llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República."

El contracte de l'assegurança en qüestió, que es va formalitzar el setembre del 2016, inclou la cobertura d'assegurances de responsabilitat civil i patrimonial per un import de 18.000 euros i la cobertura d'assegurances a tot risc de danys materials per 69.000 euros. Tots dos imports cobrien la durada dels tres anys de contracte.

Tot i que el pressupost de licitació era de 87.000 euros, el valor del contracte finalment va pujar a 174.000 euros sense IVA. L'asseguradora subratlla que la llei permet trencar el contracte si el beneficiari de la pòlissa no comunica a l'empresa un canvi substancial en els riscos. En aquest cas, SegurCaixa Adeslas sosté que aquesta comunicació no va existir.

El vicepresident primer de la Mesa, Lluís Guinó, ha qualificat de "política" i "injustificable des d'un punt de vista jurídic" la decisió de la companyia. De fet, el Parlament es replantejarà les assegurances amb SegurCaixa Adeslas després de la seva decisió.

SegurCaixa Adeslas, controlada per Mutua Madrileña i Caixabank ja es va negar a aportar l'aval per pagar els més de 5 milions d'euros de fiança que el Tribunal de Comptes va reclamar a Artur Mas pel 9-N.
 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut