L'última imatge que es té de les noies, la setmana passada, a l'aeroport de Gatwick
L'última imatge que es té de les noies, la setmana passada, a l'aeroport de Gatwick
Londres

Scotland Yard creu que les tres adolescents britàniques que volien unir-se a Estat Islàmic ja són a Síria

Segons fonts de la investigació citades per la BBC, les tres adolescents han estat identificades a Síria després de travessar la frontera ajudades per traficants de persones

Actualitzat

La policia britànica ha informat que les tres adolescents que, aprofitant les vacances escolars, van viatjar a Turquia presumptament per unir-se al grup jihadista Estat Islàmic ja han creuat la frontera amb Síria. Un portaveu de Scotland Yard ha afirmat que la unitat antiterrorista del cos "té motius per pensar que ja no són a Turquia i que han entrat a Síria".

Les famílies de Shamina Begum, de 15 anys; Kazida Sultana, de 16; i Amira Abase, de 15, les van veure per última vegada dimarts de la setmana passada, quan van fugir de casa per embarcar en un vol de la companyia Turkish Airlines cap a Istanbul. Les forces de seguretat britàniques van divulgar el cas a través dels mitjans de comunicació per intentar dissuadir les joves d'anar-se'n cap a Síria.

Segons fonts de la investigació citades per la BBC, les adolescents han estat identificades a Síria després de travessar la frontera ajudades per traficants de persones. Les noies estudiaven en un institut de Tower Hamlerts, a l'est de Londres, el mateix centre on hi havia inscrita una quarta menor que va viatjar a Síria al desembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut