L'exconseller d'Interior Joan Saura en una imatge d'arxiu
L'exconseller d'Interior Joan Saura en una imatge d'arxiu
Barcelona

Saura sent "ràbia" perquè l'Estat fa traspassos a canvi de vots i no per llei

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha assegurat que li fa "ràbia" que el govern espanyol faci traspassos per obtenir "uns vots per tenir estabilitat" i, en canvi, no afronti aquells que estan fixats per llei a l'Estatut. Durant una intervenció en un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum Europa, Saura ha reconegut que li sembla "inacceptable" que els traspassos que estan recollits a l'Estatut no es duguin a terme, mentre que sí que se'n fan d'altres com a contrapartida d'uns vots favorables.

Actualitzat
En aquest sentit, encara que ha reconegut la legitimitat de l'Estat per fer els pactes que consideri oportuns, Saura ha censurat l'acord assolit entre l'executiu espanyol i el PNB, pel qual els nacionalistes bascos van obtenir diverses competències a canvi del seu suport als pressupostos de l'Estat.

Pel que fa als traspassos de l'Estat a la Generalitat, el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, ha dit que confia tancar el de beques a la Generalitat la primera setmana de novembre.

En canvi, s'ha mostrat més pessimista de cara a pactar les inversions en infraestructures amb els criteris que marca l'Estatut. "El problema és que l'Estat encara no sap quant invertirà i per tant tenim una X, i una X per 18,5 dóna X", ha dit en referència al percentatge que l'Estat ha d'invertir a Catalunya segons va quedar establert per llei.

Saura ha conclòs que "amb tot, espero poder tancar el tema de beques i el tema de les inversions de l'Estat en els pròxims 15 dies".

El conseller d'Interior i home fort d'Iniciativa a la Generalitat també ha fet balanç del govern i ha admès que la falta de relat conjunt és una de les principals insuficiències de la segona experiència de governs tripartits.

Anar al contingut