Barcelona

Saura coincideix en la necessitat d'avançar eleccions però no en la destitució dels consellers d'ERC

El conseller de Relacions Institucionals i president d'ICV, Joan Saura, ha estat l'encarregat de desvelar el futur immediat al si del govern català, i aquest futur immediat passa pel cessament dels consellers d'ERC. Així ho ha explicat Saura, que ha aclarit que Iniciativa no considerava convenient aquesta decisió, tot i això la respectaran, ha avançat. El conseller també ha assegurat que la seva formació no aspira a ocupar cap nova conselleria i que no es plantegen sortir del govern.

Actualitzat

Saura ha estat el primer a reunir-se amb Maragall, en la ronda d'entrevistes que ha mantingut el president amb els líders dels partits que fins ara formaven el govern.

Un cop Maragall ha anunciat a Saura la destitució dels consellers d'ERC, el president d'ICV li ha dit que coincidia en la necessitat d'avançar les eleccions però no en la destitució dels consellers d'ERC.

Tot i això, ha dit que ICV podria mantenir-se al govern fins a les eleccions anticipades i ha apuntat que el suport extragovernamental de CiU per garantir l'estabilitat de l'executiu dependrà de la reunió de Maragall i Mas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut