Barcelona

Saura adverteix que només ICV-EUiA garanteix el desplegament íntegre de l'Estatut

El presidenciable d'ICV-EUiA, Joan Saura, ha advertit que només un govern amb la coalició ecosocialista pot garantir el desplegament íntegre de l'Estatut. Saura ha recordat que PP i ERC hi van votar en contra, CiU en rebutja el capítol de drets i deures i el PSC "està condicionat per Madrid". En aquest sentit, Saura ha subratllat que la seva coalició té llibertat per pactar amb qui vulgui sense necessitat de "permisos de pare a fill" com el que ha donat Zapatero a Montilla per triar els seus socis de govern. El candidat ha fet aquestes declaracions envoltat d'altres dirigents del seu partit al parc de la Ciutadella.

Actualitzat
Joan Saura ha assegurat que la seva formació proposarà de forma immediata el desplegament legislatiu del nou Estatut i que aprofitarà totes les possibilitats de la Carta de Drets i Deures per "ampliar els drets dels ciutadans de Catalunya". El candidat a la presidència de la Generalitat també ha anunciat que proposarà un pacte de partits per establir les inversions a Catalunya pels pròxims 7 anys. Saura, que ha defensat l'"autonomia i independència" del seu partit davant filiacions com la del PSC vers el PSOE, ha dit que són el garant d'un govern d'esquerres, "inimaginable" sense ICV-EUiA.

Per mobilitzar l'electorat esquerrà, ha sostingut, cal "dibuixar un futur il·lusionador". No obstant, s'ha mostrat "optimista" perquè considera que la coalició "està sent recompensada" per la "simpatia" que desperta i ha celebrat que les enquestes continuïn assenyalant que "matemàticament" és possible una reedició del tripartit. El líder ecosocialista ha estat acompanyat al míting pel portaveu del partit al Congrés, Joan Herrera, el vicepresident, Jordi Guillot, la tercera tinent d'alcalde, Imma Mayol, i el número 3 per Barcelona i coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut