Concentració a Santa Coloma de Gramenet contra l'agressió de diumenge al metro de Can Peixauet (ACN)
Concentració a Santa Coloma de Gramenet contra l'agressió de diumenge al metro de Can Peixauet (ACN)
Santa Coloma de Gramenet

Acusen d'intent d'homicidi 3 dels detinguts per abusos sexuals a Santa Coloma

Haurien apunyalat el company de la noia que presumptament va patir abusos sexuals al metro

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts al matí ha declarat als jutjats de Santa Coloma de Gramenet la noia presumptament agredida aquest diumenge a la matinada en una estació de metro.

La noia ha explicat que anava en un vagó de la línia 9 del metro i que un grup de 5 o 6 joves la van començar a tocar. Espantada, va trucar al seu company per demanar-li que l'anés a buscar a l'estació de Can Peixauet.

Quan va arribar-hi la noia ja era a l'estació, protegida pels guardes de seguretat a l'andana, i el company va començar a perseguir els nois que presumptament havien abusat d'ella.

 

Apunyalen el company

A fora de l'estació s'hauria enfrontat amb 3 dels joves, i llavors un d'ells l'hauria apunyalat al costat del cos. El van ingressar a l'Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma, i està fora de perill.

Està previst que aquest mateix dimarts declarin davant del jutge els 5 detinguts, entre els quals els tres que haurien participat en l'apunyalament, que estan sent investigats acusats d'homicidi en grau de temptativa.

Als 5 detinguts els acusen de dos delictes més: el d'abusos sexuals, i el de robatori amb violència, perquè li van prendre el mòbil a la noia. Diumenge van detenir un total de 15 joves, 7 han passat a disposició judicial i 8 han quedat en llibertat.

2 dels detinguts, al jutge de menors

Els altres 2 detinguts que no han quedat en llibertat són menors, i declararan davant el jutge de menors.

Els cinc joves traslladats al jutjat de Santa Coloma de Gramenet els hi han portat d'un en un i amb un sol cotxe policial, per evitar que s'escampi la sarna que se'ls va detectar en el moment de la detenció.

 

Concentració de condemna dels fets

A pocs metres dels jutjats, força veïns de Santa Coloma s'han concentrat al migdia a la plaça de la Vila per expressar el seu rebuig a l'abús sexual a una jove diumenge al metro de Can Peixauet.

Desenes de manifestants, a través d'associacions de veïns, han fet una crida a la convivència i han denunciat brots de racisme, com ara la concentració organitzada una hora abans al mateix lloc per Plataforma per Catalunya, que exigeix que s'expulsi els agressors perquè són magrebins.

Precisament, poc abans de la concentració hi ha hagut uns moments de tensió per la presència de membres de Plataforma per Catalunya, que els veïns han expulsat de la plaça.

 

 

Polèmica entre l'Ajuntament i la Generalitat

L'Ajuntament vincula els fets amb menors no acompanyats, una versió que la Generalitat nega. L'alcaldessa, Núria Parlon, assegura que el govern era coneixedor de l'existència d'aquest grup de joves.

Segons Parlon, es tracta d'un grup "localitzat" del qual el consistori ja havia informat en diferents Juntes de Seguretat. En aquest sentit, ha tornat a reclamar a la Generalitat més recursos per atendre amb contundència la situació "dels menors que estan al nostre territori", i ha evitat així qualificar-los de menors estrangers no acompanyats.

En canvi, el Departament d'Afers Socials i Famílies assegura que cap dels detinguts estava sota tutela de la Generalitat ni era un menor no acompanyat, i demana no estigmatitzar-los.

El conseller El Homrani recorda que són els ajuntaments els que han d'informar de la presència de menors vulnerables perquè el govern iniciï el protocol per incloure'ls en el sistema de protecció.

Des del PP, Xavier García Albiol ha difós un tuit carregant contra la política d'immigració de la Generalitat:

ARXIVAT A:
Agressió sexualPolicial
Anar al contingut