Madrid

Sanitat diu que el 70% dels espanyols són partidaris de prohibir fumar a tots els espais públics

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha declarat que la "nostra societat està madura" per acceptar que les autoritats sanitàries prohibeixin el consum de tabac a tots els espais públics i d'oci a través d'un "enduriment" de l'actual llei antitabac. Jiménez ha assegurat que les "nostres enquestes diuen que el 70% estaria d'acord amb la prohibició total i amb no deixar la decisió als propietaris dels locals d'oci".

Actualitzat
La ministra de Sanitat, Trinidad Jimémnez, ha declarat a la Cadena Ser que l'actual llei antibabac, que es va posar en marxa el 2006, "va ser bona en el seu moment ja que ens va habituar a deixar de fumar als centres de treball i en determinats espais públics, generant una cultura en els espanyols que s'ha anat consolidant".

De totes maneres, ha comentat la titular de Sanitat, "encara hi ha llacunes i indefinicions en l'aplicació de la llei, com si es pot fumar o no en tots els espais públics d'oci".

No obstant això, ha dit la ministra, les "nostres enquestes diuen que el 70% estaria d'acord amb la prohibició total i amb no deixar la decisió als propietaris dels locals d'oci". Com a responsable de Salut, ha afegit Jiménez, "he de tractar de donar una resposta".
Anar al contingut