Madrid

Sanitat creu que tot el pollastre contaminat amb salmonel·la ja està retirat del mercat

El secretari general de Sanitat, Fernando Lamata, ha dit que el ministeri treballa amb la hipòtesi que la majoria de les unitats de pollastre contaminat que han provocat l'alerta alimentària "ja han estat retirades". Les primeres anàlisis han confirmat que l'avi de 90 anys que va morir dimarts passat a la província de València va contreure la salmonel·losi que li va provocar la mort després de consumir un pollastre precuinat contaminat de la marca Sada, segons ha anunciat el conseller de Sanitat del govern valencià.

Actualitzat
El secretari general de Sanitat, Fernando Lamata, ha dit que el Ministeri treballa amb la hipòtesi que la majoria de les unitats de pollastre contaminat que han provocat l'alerta alimentària ja han estat retirades del mercat. Segons Lamata, el fet que es coneixi l'origen, el germen responsable de la intoxicació i la planta de producció fa que ja no es tracti d'una crisi alimentària, sinó d'una alerta, ja que es tracta d'"una situació convencional", encara que també ha reconegut que és "molt important pel nombre de persones afectades". Les intoxicacions pel consum de pollastre contaminat amb salmonel·la se situen al voltant dels 1.100 afectats des que divendres passat es van conèixer les primeres dades, segons les informacions difoses pels governs regionals, i de moment afecten totes les comunitats autònomes excepte Galícia i les Canàries. Resultats de les primeres anàlisis a Castelló El conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Vicente Rambla, ha comparegut per confirmar que les primeres anàlisis fetes a l'avi de 90 anys que va morir dimarts passat a la província de València confirmen el pollastre com a origen de la salmonel·losi. El conseller, que ha fet aquestes declaracions després de presidir la reunió del consorci de l'Hospital General de Castelló, ha assegurat que les dades obtingudes de l'estudi epidemiològic practicat a la víctima indiquen que la salmonel·la que li va causar la mort està relacionada amb una substància tòxica que presenta la salsa del pollastre a l'ast precuinat. A més, la família de la víctima també ha confirmat a les autoritats sanitàries que havia consumit el producte, que al País Valencià ha afectat fins ara 136 persones, de les quals 20 són de la província de Castelló, 91 de València i 25 d'Alacant. El Grup Sada, empresa responsable de la fabricació dels pollastres contaminats, ha assegurat mitjançant el seu director general, Javier Rodríguez, que assumirà totes les responsabilitats davant dels consumidors i les autoritats sanitàries i ha anunciat la seva intenció de destruir 150.000 unitats de pollastre a l'ast de les marques Sada i Pimpollo.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut