Madrid

Sánchez accepta una reunió conjunta de PSOE, Podem, IU i Compromís

El líder del PSOE creu que la reunió, proposada per Garzón, ha de servir per "pactar un programa de govern per a la investidura, que projecti a la legislatura l'acció d'un govern progressista i reformista"

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acceptat una reunió conjunta dels quatre partits d'esquerra, tal com havia proposat Esquerra Unida. Era l'últim que quedava.

Sánchez ha enviat una carta al líder d'IU, Alberto Garzón, promotor de la trobada, en què mostra la disposició del PSOE a "pactar un programa per a la investidura, que projecti a la legislatura l'acció d'un govern progressista i reformista".

La carta l'ha fet pública a través de Twitter:

 

A la carta, Sánchez assegura que la prioritat del PSOE és "atendre amb urgència la difícil situació en què viuen milions d'espanyols i obrir una etapa de cavi per modernitzar el país i cohesionar-lo al voltant d'un projecte comú."

El secretari general del PSOE al·ludeix, en la carta, al president en funcions del govern, Mariano Rajoy, i li critica que aposti "perquè la situació d'interinitat es prolongui", o que "fins i tot prefereixi la convocatòria de noves eleccions."

Garzón busca data i lloc

Un cop assegurat el "sí" de Sánchez, Garzón s'ha posat en marxa i ha anunciat que proposarà data i lloc per a la reunió.

 


Iglesias creu que la reunió obre expectatives de governar junts

El líder de Podem, Pablo Iglesias, s'ha mostrat optimista respecte al resultat de la reunió "a quatre". Creu que hi ha expectatives de poder formar govern junts i que ara s'ha de decidir el què i el qui.

"Ara s'ha de parlar de formar un govern i, per formar aquest govern, bàsicament hi ha dues opcions. Pensem que el fet que el partit socialista vingui a una reunió en què es visualitzarà quines són les forces polítiques que estaran en el pròxim executiu és un bon gest i per això estem feliços que sembli que el partit socialista hagi elegit." 

"Hi ha bones raons i optimistes per pensar que Espanya tindrà aviat un govern plural i progressista", ha dit també el líder de Podem, després d'agrair a Alberto Garzón que hagi promogut aquesta trobada de les forces "cridades" a formar govern.

En principi, la trobada està previst que la facin els equips negociadors i sense la presència dels líders de les quatre formacions, però Pablo Iglesias ha insistit en el seu interès a reunir-se amb el líder del PSOE.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut