Barcelona

Salellas diu que els Mossos "han de desobeir" si reben l'ordre de retirar urnes l'1-O

El diputat de la CUP assegura que estan treballant per recuperar la Sindicatura Electoral

RedaccióActualitzat

El diputat de la CUP Benet Salellas es mostra confiat que la policia de Catalunya, els Mossos d'Esquadra, es mantindrà al costat del govern i que no retirarà urnes l'1 d'octubre. Ho ha dit a "Els matins", de TV3.

"Nosaltres tenim la confiança o esperança que es posaran al costat de la defensa dels drets democràtics."

"Han de desobeir. S'han de posar al costat de la gent. En aquest país, el 80% de la població ha dit que vol un referèndum, que vol votar. I, per tant, jo penso que els Mossos d'Esquadra han d'estar a favor de defensar els drets de la gent."

Salellas ha reiterat que hi haurà referèndum, però que, amb l'embat de l'Estat per evitar-lo, "moltes garanties poden quedar debilitades". En el capítol de les garanties, precisament, assegura que la CUP treballa per recuperar la Sindicatura Electoral.

Divendres, tots els membres van renunciar al càrrec i van cedir la seva tasca de supervisió a ens públics i acadèmics que s'han d'anunciar pròximament. Ho van fer després que el TC acordés imposar multes diàries de 12.000 euros als cinc membres que la conformaven.

"Nosaltres som defensors de recuperar-la [la sindicatura electoral], ens sembla que és un element imprescindible per garantir que hi ha una autoritat electoral el dia 1 d'octubre. Treballarem fins a l'1 d'octubre per recuperar-la."

Entre les opcions que contempla la CUP per recuperar-la, Salellas diu que hi ha la de triar nous membres, però afegeix que n'estan parlant amb el govern.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut