Barcelona

Rovira: "Un govern de concentració amb PDeCAT, CUP i comuns és absolutament possible"

La número 2 de la llista electoral d'ERC: "Som eurocrítics, no euroescèptics. Volem participar en la construcció d'una altra Unió Europea"

RedaccióActualitzat

La número 2 de la llista electoral d'ERC, Marta Rovira, veu possible que, de les eleccions del 21D, en surti un govern de concentració format per les 3 candidatures independentistes i els comuns.

"Un govern de concentració amb aquestes característiques molt ampli, amb PDeCAT, la CUP, els comuns, (...) fins i tot crec que hi ha molta gent que s'hi podria sumar, crec que és absolutament possible".
 

Rovira ha afegit en una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio" que si amb el PDeCAT i la CUP s'hi volen afegir altres partits, "estarem encantats que se sumin a aquesta majoria".

Després que Carles Puigdemont digués en una entrevista que "els catalans haurien de decidir si volen pertànyer a la Unió Europea", la secretària general d'Esquerra Republicana ha assegurat que ERC manté el mateix posicionament, però que voldria participar en la constucció d'una altra UE:

"No hem mogut el posicionament, som eurocrítics i no pas euroescèptics. Volem participar en la construcció d'una altra Unió Europea"

Rovira, a més, deixa la porta oberta a la possibilitat d'una consulta d'aquest tipus:

"No sé si s'haurà de fer un referèndum o no. En tot cas, no ens oposem mai a les urnes. Si la majoria de ciutadans d'aquest país volen un referèndum, ja en parlarem. El que portarem en el programa és que en aquest país, si es torna a emetere un mandat a favor de la República, el que s'ha de fer és obrir un procés constituent que el que ha de fer és reflexionar entre tots i per a tots de com ha de ser el nostre país i quin encaix ha de tenir en la UE."

D'altra banda, Rovira ha defensat que el 21D és un repte democràtic que assumeixen i que ha de servir per revalidar "un mandat a favor de la República i la independència".

"Aquestes eleccions van de qui decideix a Catalunya. Decideixen els ciutadans i les seves majories representades al Parlament o decideix Mariano Rajoy?"

La republicana es mostra convençuda que "el govern espanyol no tindrà més remei que acatar els resultats", ja que "a nivell internacional ara ens mira més gent que mai i el govern espanyol no tindrà més remei que acatar els resultats."

Alerta sobre el 155

La dirigent d'ERC ha alertat que "si el bloc del 155 guanya arrasaran els consensos socials". I és que, diu, "ens estan dient com perceben l'escola catalana i la immersió lingüística".

"Estic molt preocupada pel teixit social i cultural del nostre país perquè el 155 s'està aplicant, i no de forma lleu, per posar a la presó un govern."

Rovira ha explicat que el tercer sector no està rebent els pagaments i que la intervenció econòmica del 19 de setembre "sobrepassa la partida del referèndum i està afectant partides com ara la renda garantia de ciutadania".

En qualsevol cas, la segona d'ERC ha etzibat: "S'ha acabat fer un discurs catastròfic perquè afecta l'economia. La nostra economia és privilegiada".

Finalment, ha assegurat que han fet el que han pogut, però "s'ha acabat fer autocrítica, no en farem més", com li han demanat els consellers del govern Puigdemont des de la presó".

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut