Rovira considera una bestiesa comparar Catalunya amb Crimea

Marta Rovira ha dit que comparar Catalunya amb Crimea és una bestiesa, i que li estranya aquesta comparació quan, des dels mateixos sectors, es nega qualsevol semblança amb Escòcia. Davant una hipotètica impugnació de la llei de consultes del Parlament, Rovira ha dit que l'única cosa que podran impugnar és la democràcia.

RedaccióActualitzat

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira ha dit que comparar Catalunya amb Crimea, com va fer ahir el ministre Margallo, és una bestiesa, i que li estranya aquesta comparació quan, des dels mateixos sectors, es nega qualsevol semblança amb Escòcia. Davant una hipotètica impugnació de la llei de consultes que tirarà endavant el Parlament de Catalunya, Rovira ha dit que l'única cosa que podran impugnar és la democràcia.

ERC és partidària que el president Mas convoqui la consulta del 9 de novembre immediatament després d'aprovar la llei de consultes catalana per limitar, així, el marge de reacció del govern espanyol.

Si l'Estat porta al Constitucional la norma catalana, posarà en evidència que el que vol és impedir que els catalans puguin exercir un dret bàsic, segons ha explicat Rovira a "El matí de Catalunya Ràdio": "Serem hàbils a l'hora d'aprovar la llei de consultes, immediatament fem decret de convocatòria i el que ens impediran no és una llei, el que intentaran impugnar no és una suposada inconstitucionalitat, el que hauran d'impugnar és la llei de vot."

Rovira insisteix que la crida a votar serà totalment legal.

Pel que fa a la candidatura unitària frustrada per a les pròximes europees, la dirigent republicana afirma que ho van intentar tot, van parlar amb tothom, però que tenien dubtes de si sumar els acabaria afeblint.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut