Barcelona

Romeva deixa Iniciativa i descarta anar a una altra llista electoral

L'exdiputat d'ICV al Parlament Europeu està en desacord amb la visió confederal de la formació

RedaccióActualitzat

Raül Romeva ha anunciat a través d'una carta en el seu bloc que deixa la militància d'Iniciativa per Catalunya Verds. L'exdiputat ecosocialista al Parlament Europeu ho ha fet, diu, per discrepàncies amb el partit després que aquest s'ha desmarcat de la independència en la convenció que va fer el cap de setmana, a Sabadell. Argumenta que "s'ha pres una decisió que respecta, però que no comparteix", i que deixar el partit és un posicionament "honest i coherent".

Romeva, que feia deu anys que era a ICV, ha assegurat que en aquests moments no té intenció de treballar en una altra llista electoral: "Una altra cosa és que puguem treballar en espais en els quals tinguem objectius compartits amb altres formacions. No ho sé. En aquests moments no en tinc ni idea. Però anar a una altra llista electoral està descartat". 

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3, l'exdiputat ha justificat la seva decisió de deixar la formació ecosocialista: "Jo estic defensant un discurs i unes opcions, i Iniciativa ha fet una aposta molt treballada, molt difícil, molt consensuada i que, malgrat tot, segueixo pensant que jo no me la puc fer meva."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut