Barcelona

Roger Castellanos: "La gent ha tingut més clar el paper que havia de fer la CUP que la mateixa CUP"

Els dimissionaris del secretariat nacional de la CUP demanen un debat profund per aclarir quin és el paper que ha de tenir el partit en el procés independentista

RedaccióActualitzat

La CUP dissol aquest vespre el secretariat nacional de l'organització i convocarà eleccions per triar-ne un de nou. La decisió es va anunciar la setmana passada, però ha cobrat un nou significat després que divendres passat es va donar a conèixer la dimissió de sis dels quinze membres d'aquest òrgan de govern.

Dos d'aquests sis dimissionaris de la direcció de la CUP han reclamat un debat intern profund per aclarir quin és el paper que ha de tenir el partit en el procés independentista. Roger Castellanos i Tomas Sayés han explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que aquest és un dels motius pels quals van dimitir divendres.
 


Asseguren que si no es fa aquest debat profund, el nou secretariat que es comença a renovar es trobarà altre cop amb una divisió interna:

Roger Castellanos: "A la CUP ens ha faltat un debat profund a tots els nivells de l'organització. Justament poder dur a terme aquest paper que la gent crec que ha tingut molt clar, que era el del CUP en les últimes les eleccions plebiscitàries i constituents, que era el paper d'accelerador i el de garantia del procés independentista,  i això la gent ho tenia claríssim."

En aquest sentit, Castellanos ha afegit que "la gent ha tingut més clar el paper que havia de fer la CUP que la mateixa CUP", i també ha defensat que "l'assemblearisme no és quin vot guanya". "No pot ser que la gent estigui pendent de veure qui guanya. L'assemblearisme és la recerca de grans consensos i acords", ha afegit.
 
Roger Castellanos i Tomàs Sayés creuen que aquest debat s'ha de fer a les assemblees territorials de la CUP perquè arribi al nou secretariat una proposta real de consens.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut