Barcelona

La CUP dissoldrà dilluns que ve el secretariat nacional i convocarà eleccions internes per buscar més consens

Quim Arrufat està treballant en una llista de consens que acabi amb la divisió interna, mentre Poble Lliure demana renovar urgentment la cúpula de la formació

RedaccióActualitzat

Després de les divisions internes provocades pel "no" als pressupostos, la CUP iniciarà la setmana que ve la renovació del secretariat nacional. Dilluns el dissoldrà i convocarà eleccions internes. Una renovació amb el nou sistema acordat a l'assemblea d'Esparreguera, que precisament hauria d'afavorir la cohesió interna davant la divisió actual. 11 dels 15 membres hauran de sortir d'una llista conjunta que doni més unitat a les decisions.

El portaveu del secretariat de la CUP, Xevi Generó, ha explicat l'objetiu de les mesures:

"Oxigenar aquests òrgans, intentar millorar aquests debats, fer-los més eficients i sobretot amb una premissa clara: que l'assemblearisme és la base més forta per tirar endavant la presa de decisions."

Des de fa setmanes, l'exdiputat Quim Arrufat és un dels que treballen per una llista de consens entre els diferents sectors que acabi amb la divisió interna.

Per la seva banda, Poble Lliure, una de les principals organitzacions integrades a la CUP, demana renovar urgentment la cúpula de la formació anticapitalista. Poble Lliure argumenta que hi ha hagut contradiccions internes a l'hora de decidir sobre la investidura i sobre els pressupostos i que en algun cas s'ha actuat contra els fonaments històrics de l'independentisme.

A més de renovar el màxim òrgan de direcció, també volen que per decidir en temes d'àmplia repercussió política es faci referèndum telemàtic de tota la militància i que els diputats puguin votar de manera proporcional al vot de la militància.

De fet, en l'assemblea de dissabte, Poble Lliure va deixar clar públicament que no estava d'acord amb l'esmena a la totalitat als pressupostos. Ara, l'organització, nascuda fa un any i mig de la fusió entre Maulets i el Moviment de Defensa de la Terra, fa un pas més i demana la renovació urgent del secretariat nacional de la CUP, el que gestiona el dia a dia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut