Madrid

Rivera crida a dialogar i diu: "Jo quan no em fio d'algú li poso condicions"

Segons Rivera, "el canvi no ha arribat al govern, però ha arribat al Congrés". El líder de Ciutadans s'ha erigit en garant de la solució per a Espanya i ha demanat al PP i el PSOE que dialoguin

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha erigit en garant de la solució per a Espanya en el seu discurs al debat d'investidura de Mariano Rajoy. Després d'haver rubricat un acord amb el PP per donar-los el "sí" a la investidura, Rivera s'ha preguntat per què els altres no s'han assegut a dialogar com han demanat els ciutadans a les urnes:

"Ciutadans s'ha assegut a parlar amb els que no parlen. Al centre hi ha la virtut. No vinc a alliçonar ningú. Intentaré unir els que estan tan distanciats."

Segons Rivera, que ha defensat l'acord a què va arribar amb el PSOE pel primer debat d'investidura i també el que ha rubricat ara amb el PP, és "evident" que "el canvi no ha arribat al govern, però ha arribat al Congrés". "I estic convençut que també arribarà al govern", ha afegit.

El líder de Ciutadans ha reiterat que un centenar de les mesures firmades amb Rajoy també les va acordar amb el PSOE i n'ha desgranat algunes. A Sánchez, li ha etzibat:

"Jo quan no em fio d'algú li poso condicions."

Rivera, encara sobre corrupció, ha afegit que cal un pacte anticorrupció i que si algú vol apujar el llistó ho pot fer, però ha avisat que ha de valer per a tothom. També ha estès la mà al PSOE per fer junts oposició a un eventual govern del PP: "Podem controlar un govern en minoria", li ha dit.

Rajoy replica a Rivera que ha intentat dialogar

En el torn de rèplica, el president espanyol en funcions ha agraït a Ciutadans el seu suport i el seu esforç negociador:

"Ens avindrem. És bo a la vida fer amics."

En un to conciliador, però, també li ha dit que ell ja ho ha intentat, això de dialogar, i que quan va pactar amb el PSOE no li van trucar en cap moment, un extrem que Rivera ha negat.

Segons Rivera, Ciutadans els va trucar i els va enviar cartes fins a fer-se "pesats" per intentar una gran coalició i ha dit que, en tot cas, ell no s'hi va voler sumar perquè no era el candidat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut