La consellera Irene Rigau, en una imatge d'arxiu.
La consellera Irene Rigau, en una imatge d'arxiu.
Mollerussa

Rigau afronta la querella amb "serenor" i afirma estar "joiosa" d'haver donat veu al poble de Catalunya

La consellera d'Educació està convençuda que van actuar dins el marc legal i se sent "serena i tranquil·la" per la querella del 9-N

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha afirmat aquest dijous que afronta amb "tranquil·litat i serenitat" la querella que interposarà la fiscalia contra ella, el president Artur Mas i la vicepresidenta Joana Ortega pel procés participatiu del 9 de novembre. Rigau ha assegurat que ella està convençuda que van actuar dins del marc legal i que se sent "joiosa" d'haver donat veu al poble de Catalunya.

En declaracions durant el "TN migdia" de TV3, després de participar en la inauguració d'una escola a Mollerussa, al Pla d'Urgell, ha expressat que caldrà veure "el camí final que pren" la querella, que, segons la seva opinió, neix d'una evident pressió política, com ha pogut testificar tota la comunitat.

"Ser voluntari és un honor i només faltaria que fos delicte"

Pel que fa a la possibilitat que també s'obrin actuacions contra els voluntaris, com ha demanat UPyD, la consellera ha volgut donar un missatge de tranquil·litat, recordant que el president i el govern van deixar molt clar que assumien les conseqüències de tirar endavant el procés participatiu. "Ser voluntari és un honor i només faltaria que fos delicte", ha declarat.

Rigau ha afirmat que mirarà que la querella no afecti el més mínim el dia a dia de la conselleria: "Hem d'intentar que aquest fet no ens allunyi ni un mil·límetre de la nostra tasca diària."

Anar al contingut