Washington

Rice promet suport als cubans i els insta a no abandonar l'illa davant la por d'un èxode massiu

L'enemic número 1 del règim cubà, el govern dels EUA, ha demanat als cubans a través de la seva secretària d'Estat, Condoleezza Rice, que no intentin abandonar el país i que treballin per un canvi democràtic des de dins. En un missatge radiofònic i televisiu emès per Radio Televisión Martí, l'emissora anticastrista que emet des de Miami, Condoleezza Rice intenta que no s'acompleixin els pronòstics que apunten a un èxode massiu de cubans cap a Florida a causa de la incertesa del període que viu l'illa. D'altra banda, la Casa Blanca ha negat que vulguin envair Cuba.

Actualitzat
"Tots els cubans que desitgen un canvi pacífic i democràtic poden comptar amb el suport dels Estats Units", ha proclamat Rice. Des de Washington, ha continuat, "encoratgem el poble cubà a treballar des de dins per un canvi positiu i ens preparem per fer arribar ajuda humanitària quan comenceu a traçar un nou camí per al vostre país".

Amb aquestes declaracions la secretària d'Estat intenta evitar que es confirmin els temors que apunten que la incertesa sobre el futur a Cuba desencadenarà una allau migratòria cap a les costes de Florida. El missatge de Rice ha estat immediatament rebutjat pel ministre cubà de Cultura, perquè, segons ha dit, el poble cubà no escoltarà els missatges que vinguin de l'estranger.

En paral·lel a les paraules de Rice, el portaveu de la Casa Blanca, Tony Snow, ha qualificat de conjectures "absurdes" les notícies d'alguns mitjans de comunicació cubans que indiquen que els Estats Units aprofitaran el període d'incertesa que es viu a Cuba per envair el país. Des del fracàs de Bahía Cochinos, el 1961, els EUA han optat per l'embargament econòmic. Així mateix, ha coincidit amb la cap de la diplomàcia nord-americana que "seran els cubans els que decideixin el seu destí", cosa que, ha afegit, "se'ls ha privat durant la dictadura". Aquests missatges s'han emès el dia en què el règim castrista ha trencat el silenci sobre la salut del "Comandante".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut