Barcelona

"Restaurants contra la fam", una iniciativa que alimenta la solidaritat

"Restaurants contra la fam" és una campanya a la qual, de moment, s'han adherit una trentena de restaurants catalans, en què els clients poden triar un menú solidari. Un tant per cent de la recaptació es destinarà a la lluita contra la desnutrició, especialment a la zona coneguda com la Banya d'Àfrica.

Myriam CordónActualitzat
Gaudir de la gastronomia i combatre la fam al món semblen opcions contradictòries, fins i tot incompatibles. La iniciativa, però, que ha posat en marxa l'organització humanitària internacional Acció contra la Fam, amb el suport d'hostalers i restauradors de tot l'Estat, demostra tot el contrari. Només cal fer una bona tria i sortir a dinar o a sopar fora de casa de l'1 d'octubre al 15 de novembre per contribuir, de manera individual, a la lluita contra la desnutrició infantil.

Tothom que vulgui participar de la idea ho pot fer consultant els "restaurants contra la fam" que té al costat de casa seva. Es poden trobar al web de l'ONG que ha "cuinat" aquest "menú solidari". Por cada plat o menú triats, el restaurant aporta una donació que es destina a la prevenció, diagnosi i tractament de la desnutrició aguda infantil, en els països més pobres del món.

En aquests moments, 55 milions d'infants corren el risc de morir per aquesta malaltia i només un milió i mig en reben tractament. Nosaltres no només sabem com prevenir-la, sinó que també coneixem el que costa tractar-la: 40 euros. Ara, amb la implicació dels hostalers i la gent que vulgui contribuir-hi es podran salvar algunes d'aquestes vides.

A Catalunya tenim 30 "restaurants contra la fam"


L'èxit aconseguit en la campanya anterior ha portat 300 restaurants d'arreu de l'estat espanyol a repetir la col·laboració amb l'entitat Acció contra la Fam. A Catalunya, ja sumen 30 els establiments que fan un donatiu destinat a lluitar contra la desnutrició. Cada un d'aquests posa alguns plats o menús complets de la seva carta al servei de la solidaritat, ja que part del cost es dóna a l'ONG per destinar-la als països on treballa.

Els restaurants que vulguin adherir-se a aquesta campanya tenen temps fins al 15 de novembre i ho poden fer a través d'aquest web.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut