Guàrdia Costanera
Guàrdia Costanera
Roma

Rescatats 2.200 immigrants i recuperats 10 cadàvers a prop de la costa italiana

Els immigrants es dirigien a bord de setze embarcacions cap a la costa d'Itàlia

RedaccióActualitzat

Més de 2.200 immigrants han estat rescatats quan es dirigien a bord de setze embarcacions cap a la costa d'Itàlia. Durant les operacions s'han localitzat els cadàvers de 10 persones, segons ha informat la Guàrdia Costanera italiana.

Els guardacostes han assenyalat en un comunicat que el dispositiu de salvament s'ha articulat en setze operacions diferents, coordinades des de la Central Operativa a Roma. També hi ha participat la nau espanyola Navarra, del dispositiu europeu EuNavforMed.

Els immigrants anaven a bord de tretze naus pneumàtiques, dues barcasses i una embarcació de més grandària.

En el protocol han intervingut, a més de la nau espanyola, mitjans de la Guàrdia Costanera i altres vaixells d'organitzacions humanitàries com la maltesa Moas, Metges sense Fronteres i Life Boat, entre d'altres.

Itàlia, pont natural entre Àfrica i Europa, rep un elevat flux migratori procedent de les costes nord-africanes, especialment, des de Líbia.

Aquesta onada d'immigrants cap al continent europeu se salda amb freqüència amb nombroses víctimes mortals. Dijous passat, dos supervivents van relatar a l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) que almenys 239 immigrants havien desaparegut després de dos naufragis davant de les costes de Líbia.

Aquest dissabte, el port de Trapani ha rebut els cossos sense vida de dotze immigrants recuperats en els últims dies, tres nens i nou dones.

Anar al contingut