Imatge d'un tren Avril de Talgo
Imatge d'un tren Avril de Talgo
Madrid

Renfe adjudica a Talgo el contracte dels nous AVE

Talgo subministrarà a Renfe 15 trens nous i en podrà aportar quinze més quan calgui

RedaccióActualitzat

Renfe ha adjudicat formalment a Talgo el contracte de subministrament i posterior manteniment de la nova generació de trens AVE. El contracte que firmaran té un import de 786,4 milions d'euros.

En concret, aquest contracte, pel qual també han competit CAF, Alstom i Siemens, preveu el subministrament de manera immediata a Renfe de quinze trens i l'opció d'aportar-ne quinze més quan calgui. A més, el contracte també inclou els treballs de manteniment durant trenta anys, prorrogable a deu més. En el cas que Talgo contracti aquestes demandes addicionals, el contracte s'elevarà a 1.400 milions d'euros.

Talgo ha aconseguit d'aquesta manera el seu primer contracte amb Avril, el model de tren d'alta velocitat desenvolupat per la companyia. Es tracta d'un vehicle de menys pes i amb més eficiència energètica. Pot circular a 330 quilòmetres per hora i transportar 521 viatgers. S'hi posaran fileres de tres seients, tradicionals als avions.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat que aquest "és el millor tren per a Renfe" i que "tant el govern com Renfe surten beneficiats d'un contracte que permetrà tenir el tren més modern i també el més econòmic del mercat". El ministre ha destacat que aquest contracte "generarà un miler de llocs de treball durant el procés de producció".

Anar al contingut