Imatges de la brutal agressió al portal de la vivenda
Imatges captades per la càmera de seguretat
Alacant

Rebaixen a 9 mesos de presó la pena a l'home gravat arrossegant la seva parella

L'Audiència d'Alacant considera que no hi ha proves que la víctima tingués un esquinç cervical i la condemna és d'un delicte de maltractament però no de lesions

RedaccióActualitzat

L'Audiència Provincial d'Alacant ha rebaixat de 2 anys a 9 mesos de presó la pena per al condemnat per agredir la seva parella al portal de casa seva a Sant Joan d'Alacant, on hi havia càmeres de seguretat que van gravar la pallissa. La sala estima parcialment el recurs presentat per la defensa i el condemna, però, per un delicte de maltractament familiar i no pel de lesions.

Els fets van passar al novembre, quan la víctima va entrar al portal, on l'agressor l'esperava. Aquest li va clavar cops de puny i puntades de peu per tot el cos, i després la va arrossegar pels cabells fins a l'ascensor.

Segons la resolució de Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la sala considera que hi ha proves suficients per condemnar l'home per maltractament gràcies a les imatges obtingudes de la càmera de seguretat. En canvi, no accepta el canvi de criteri del fiscal de qualificar el delicte de lesions i considera que no hi ha proves suficients que la víctima tingués un esquinç cervical. L'informe forense explicava que les lesions de la víctima necessitava una primera assistència i seguiment sense un tractament posterior.

Difusió de les imatges als mitjans

L'advocat de l'agressor va demanar que es declarés el judici nul per la possible imparcialitat de la jutge per la repercussió que va tenir el cas als mitjans de comunicació.

El Tribunal va rebutjar la petició i va coincidir amb el criteri de la fiscalia en relació a la difusió de les imatges per part de la Guàrdia Civil.

L'inici d'aquest 2017 és el pitjor dels últims deu anys

L'inici d'aquest 2017 és el pitjor dels últims deu anys pel que fa a la violència masclista a Espanya: 15 dones han estat assassinades en aquests 53 dies per les parelles o exparelles. I els darrers casos, com el de Santa Perpètua de Mogoda, amb 3 denúncies prèvies i ordre d'allunyament, qüestionen la manera com es lluita contra aquesta xacra.

També Mariano Rajoy s'ha referit aquest dijous a la violència de gènere dient que les dones amb problemes truquin al 016.

 

Anar al contingut