Previsible últim mandat de Raúl Castro
Raúl Castro és ratificat com a president de Cuba per als propers cinc anys
L'Havana

Raúl Castro és ratificat com a president de Cuba per als propers cinc anys i anuncia la seva intenció de retirar-se el 2018

El general Raúl Castro, de 81 anys, ha estat ratificat com a president de Cuba per un segon mandat de cinc anys. Durant el discurs ha anunciat la seva intenció de retirar-se quan el conclogui, que serà el 2018.

RedaccióActualitzat
El general Raúl Castro, de 81 anys, ha estat ratificat com a president de Cuba per un segon mandat de cinc anys i ha anunciat que té intenció de retirar-se quan el conclogui, que serà el 2018.

L'Assemblea Nacional ha reelegit a Castro per presidir el Consell d'Estat i de Ministres "mitjançant vot directe i secret", segons un informe de l'agència estatal Prensa Latina.

La seva confirmació era previsible, tot i que el mateix dirigent cubà va fer aquesta setmana unes declaracions un punt desconcertants. En to de broma, va especular amb la possibilitat de renunciar a la reelecció donada la seva avançada edat, i va emplaçar els periodistes a esperar el seu discurs. En ell, aquest diumenge, no ha renunciat, però sí ha anunciat que es retirarà quan finalitzi el seu segon mandat.

Raúl Castro va ser nomenat formalment president de Cuba al febrer del 2008, dos anys després d'haver assumit de manera interina la direcció del país en substituir el seu germà Fidel Castro quan aquest va emmalaltir i va delegar el poder l'any 2006. El seu govern s'ha centrat a impulsar un pla de reformes per "actualitzar" el socialisme cubà i reanimar una economia en crisi des de la caiguda del bloc soviètic.

El Parlament cubà també ha designat els 31 membres del Consell d'Estat, que és l'òrgan que representa l'Assemblea. Entre ells, hi ha un primer vicepresident, cinc vicepresidents i un secretari. A més, els diputats han elegit Esteban Lazo com a nou titular de l'Assemblea. Així, ha quedat constituïda la vuitena legislatura de l'Assemblea Nacional, que durarà fins al 2018.
Anar al contingut