Nova York / Madrid

Rajoy, "molt tranquil" davant l'advertiment de Brussel·les: "No incomplirem el dèficit"

De Guindos ha assenyalat que "no és una situació nova" i ha dit que el govern espanyol "està convençut" que complirà l'objectiu del 4,2% establert per a aquest any

RedaccióActualitzat

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha respost a l'advertiment de la Comissió Europea, que no es creu els pressupostos del govern espanyol per a l'any que ve i exigeix més austeritat a Espanya per complir l'objectiu de dèficit per al 2016. Rajoy ha assegurat a Nova York, on aquest dimarts presideix el Consell de Seguretat de l'ONU, que la Comissió s'equivoca i que Espanya complirà.

"Estic molt tranquil, i els espanyols, també; no incomplirem el dèficit", ha afirmat. "Probablement estan pensant en altres èpoques en què ens desviàvem fins a tres punts", ha afegit, però ha volgut recordar que des que ell és president no l'ha incomplert mai i, en canvi, qui s'ha equivocat en alguna ocasió ha estat la Comissió Europea.

També el ministre d'Economia i Competitivitat espanyol, Luis de Guindos, ha recordat que l'advertència de la Comissió Europea sobre el risc que Espanya incompleixi el dèficit ja s'ha produït en altres ocasions, i ha assegurat que Espanya "sempre acaba complint". De Guindos ha assenyalat que "no és una situació nova" i ha dit que el govern espanyol "està convençut" que complirà l'objectiu del 4,2% establert per a aquest any, la qual cosa "posarà a l'abast del pressupost del 2016 la possibilitat d'abaixar el dèficit del 3%".

De Guindos ha recordat que Espanya és el país de la zona euro que més creix i que té una economia competitiva que ha recuperat els fluxos de crèdit, la qual cosa està impulsant el creixement "molt per sobre" del dels socis comunitaris. Segons ha explicat el ministre, els ingressos d'aquest any "són molt positius", perquè estan creixent un 7%, a la qual cosa ha dit que cal afegir les menors despeses per prestacions per desocupació i deute públic.

El ministre d'Economia ha assegurat que la Comissió Europea sap que no cal fer cap modificació important en els pressupostos i que quan es tinguin més dades s'actualitzaran els comptes públics, una tasca que correspondrà al govern "que surti de les urnes" el 20 de desembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut