Rajoy i Rivera en la reunió del mes d'agost (Reuters)
Rajoy i Rivera en la reunió del mes d'agost (Reuters)
Madrid

Rajoy i Rivera consoliden el pacte en una reunió a La Moncloa

El president del govern espanyol va sopar aquest dilluns amb la cúpula de Ciutadans, en la primera trobada de Rajoy i Rivera des de l'acord del mes d'agost

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy va rebre aquest dilluns a la nit a La Moncloa el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per consolidar el pacte d'investidura. Va ser un "sopar distès i informal per cuidar les relacions", segons fonts del PP, al qual van assistir els equips negociadors de les dues formacions que van consensuar l'acord. És la primera trobada que fan els dos dirigents des del pacte del mes d'agost. A la reunió de la nit passada, hi van ser presents les ministres Fátima Báñez i Dolors Montserrat, i els dirigents de C's José Manuel Villegas i Juan Carlos Girauta.

Rajoy i Rivera van firmar el 28 d'agost un acord a través del qual el PP es comprometia a posar en marxa 150 mesures a canvi del suport de C's a la investidura del líder popular. Algunes d'aquestes mesures ja s'han posat en marxa, com la llei d'autònoms o l'ampliació del permís de paternitat, segons va dir aquest mateix dilluns Albert Rivera en una compareixença informativa. El president de Ciutadans va anunciar també l'entesa amb l'executiu per modernitzar el sistema de regulació bancària.

Encara queden pendents qüestions com els pressupostos, que Ciutadans vol que es presentin com més aviat millor, o els compromisos sobre regeneració democràtica, que inclouen la limitació dels mandats dels presidents del govern a dues legislatures o vuit anys.

Anar al contingut