Mariano Rajoy indica amb les mans que el seu programa electoral té sis punts bàsics. (Foto: EFE)
Mariano Rajoy indica amb les mans que el seu programa electoral té sis punts bàsics. (Foto: EFE)
Santiago de Compostel·la

Rajoy evita parlar de Camps en el primer acte públic després del processament

Mariano Rajoy continua fent silenci sobre el processament del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, pel cas dels vestits del cas "Gürtel". Rajoy, que aquest diumenge al migdia ha participat en un acte del PP de Galícia, no ha volgut respondre a les preguntes dels periodistes sobre la situació de Camps i ha centrat la seva intervenció en els eixos del seu programa econòmic per les pròximes eleccions generals. En paral·lel, la pressió del PSOE augmenta i José Blanco li ha exigit que doni explicacions.

Actualitzat
Tot i l'expectació generada, Rajoy no ha dit ni una paraula del processament de Francisco Camps pel cas "Gürtel" durant el primer acte públic en què ha participat des de l'obertura del judici oral al president valencià. El polític conservador també ha eludit pronunciar-se malgrat haver estat preguntat pels mitjans que l'esperaven a les portes de l'acte.

Promet un govern "seriós i amb coratge"


En la seva visita a Santiago de Compostel·la per participar en un acte amb els candidats gallecs del PP a les passades municipals, el president dels populars s'ha limitat a presentar els eixos del seu programa electoral pels propers comicis generals.

El pla de govern de Rajoy es basarà en sis punts bàsics, entre els quals ha destacat la creació d'ocupació, el creixement econòmic i la continuïtat del model d'austeritat, un aspecte en què Rajoy, ha dit, té un referent clar per seguir, que no és altre que el líder de l'executiu gallec, Alberto Núñez Feijóo. La resta d'"idees" que Rajoy defensarà durant la campanya electoral seran la millora de l'Estat del benestar a través de l'educació i les pensions, l'enfortiment institucional i una major projecció internacional d'Espanya.

Per complir amb aquest programa, Rajoy ha promès encapçalar un govern "seriós i amb coratge que capgiri la situació actual".

Blanco vol escoltar les explicacions de Rajoy

La insistència del PSOE no decau. Aquest diumenge ha estat el torn del ministre de Foment, José Blanco, que considera "exigible" que Rajoy doni "explicacions i prengui decisions" en relació amb el cas de presumpte suborn de Camps. Segons la seva opinió, que un partit tingui "bona part de la seva cúpula al banc dels acusats, com passa al País Valencià, no és un tema menor".
Anar al contingut