Madrid

Rajoy demana que el deixin governar i avisa que tots els partits en són responsables

Durant la junta directiva dels populars, que ha convocat el Congrés del 10 al 12 de febrer, Rajoy ha anunciat que dijous de la setmana que ve es reunirà amb els agents socials per abordar la qüestió de les pensions

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha fet una crida aquest dilluns a la responsabilitat de tots els partits perquè el deixin governar. "Ningú pot impedir l'exercici raonable de l'acció de govern", ha dit el cap de l'executiu i líder del PP durant el discurs que ha fet en la reunió de la junta directiva, que ha decidit convocar el Congrés Nacional del partit del 10 al 12 de febrer de l'any que ve a Madrid. L'expresidenta d'Aragó Luisa Fernanda Rudi serà la presidenta del comitè organitzador d'aquest conclave. Els populars no han fet cap congrés des del 2012 a causa de les nombroses eleccions que hi ha hagut des de llavors. 

Rajoy ha avançat que es reunirà amb els agents socials dijous de la setmana que ve per abordar el tema de les pensions. El cap de l'executiu s'ha mostrat disposat a dialogar en aquesta nova legislatura espanyola sense majoria, però ha dit que l'oposició no ho pot bloquejar tot. Aquesta ha de ser la legislatura del diàleg, el pacte i l'acord, ha assenyalat el líder del PP, però ha afegit que "tan dolent és no tenir govern com tenir-ne un que no deixin governar". Per això ha fet aquest advertiment a l'oposició:

"Tots hem de ser conscients que ningú pot imposar de manera absoluta la seva voluntat. Però també tots som conscients que ningú pot impedir l'exercici raonable de l'acció de govern."

El president del govern espanyol ha subratllat que la política econòmica en els pròxims quatre anys ha de ser "substancialment l'anterior" perquè ha "funcionat".

Una de les grans incògnites del congrés és si María Dolores de Cospedal, actual ministra de Defensa, continuarà com a secretària general de la formació. De Cospedal vol repetir, però diversos sectors del partit creuen que és millor un canvi. El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, afirma que "el debat sobre les persones es farà en el seu moment". "Per parlar de noms haurem d'esperar al congrés", assegura el dirigent popular.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut