Madrid

Rafael Catalá proposa escurçar les campanyes electorals

El ministre de justícia en funcions ha dit que la intenció és "no donar tant la tabarra als ciutadans", i el PSOE i C's rebutgen la proposta

RedaccióActualitzat

Mentre s'esgoten els terminis per formar govern, el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha plantejat escurçar la pròxima campanya electoral, que per llei ha de durar 15 dies. Ho ha justificat en un esmorzar informatiu per "no donar tant la tabarra als ciutadans". També ha dit que buscarà instruments legals perquè no calgui esperar dos mesos si, després de la pròxima contesa electoral, tampoc hi ha majories clares per formar govern.

El PSOE i Ciutadans han criticat que el ministre parli d'eleccions i que proposi modificar uns terminis definits per la llei electoral. De tota manera, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit que sí que seria partidari de reduir de manera "dràstica" les despeses electorals dels partits. Rivera ha recordat que els debats electorals "són gratis":

"Si es tracta de reduir les despeses, ens apuntem els primers. Si volen prohibir la campanya, llavors no. El que no val és prohibir ara els debats perquè el PP tingui un candidat que li fa mandra tot."

La proposta de Catalá, que exigiria un canvi a la llei electoral, una llei orgànica, l'ha matisada després el subsecretari de comunicació del PP, Pablo Casado. Casado ha dit que cal valorar si dues campanyes electorals tan seguides han de tenir "el mateix grau d'intensitat".

Anar al contingut