Roger Torrent, durant un acte de campanya del 21D a Sant Boi de Llobregat (ACN)
Roger Torrent, durant un acte de campanya del 21D a Sant Boi de Llobregat (ACN)

Qui és Roger Torrent, el nou president del Parlament?

El president més jove és politòleg, alcalde de Sarrià de Ter des del 2007 i va entrar al Parlament com a diputat el 2012

RedaccióActualitzat

Per molts Roger Torrent és un dels valors emergents d'ERC. Va participar activament a la campanya del 21D colze a colze amb Marta Rovira, gairebé com un número 2 del partit.

Nascut a Sarrià de Ter el 1979, Torrent és llicenciat en Ciències Polítiques per la UAB i màster en estudis territorials i urbanístics per la UPC.

El 1998 va entrar a les joventuts d'Esquerra Republicana, l'any següent ja era regidor del seu poble i el 2007, amb 28 anys, el van nomenar alcalde.

Diputat des del 2012

El 2012 va fer el salt des de la política municipal i es va convertir en diputat al Parlament. Aquella legislatura va acabar plegant, però el 2015 hi va tornar com a diputat de Junts pel Sí, i n'ha estat portaveu adjunt del grup parlamentari.

 

Fins ara ha compaginat aquest càrrec amb el d'alcalde, amb majoria absoluta des del 2015. A les eleccions del 21D va ser el número 2 a la llista d'ERC per Girona, i ja ha anunciat que deixarà l'Ajuntament per dedicar-se en exclusiva a fer de president del Parlament.

Aquest dimarts es va saber que Torrent era l'aspirant a ocupar aquest càrrec en un moment polític especialment delicat. Amb ell, ERC aposta per un perfil del partit al capdavant del Parlament, i no per un independent. Té una idea clara de com ha de ser la presidència del Parlament:

"Això és el que s'ha de fer al Parlament: poder parlar de tot, poder debatre de tot, i poder votar allò que ens mandaten els ciutadans de Catalunya. Per vies legítimes, per vies reglamentàries i per vies legals."

Amb 38 anys, Torrent s'ha convertit en el president del Parlament més jove des de la restauració de la democràcia.

 

Àudio relacionat: En una frase. Roger Torrent (ERC) - juny 2013

ARXIVAT A:
Eleccions 21DArticle 155Procés catalàInvestiduraGovern empresonat
Anar al contingut