Barcelona

ERC proposa Roger Torrent com a president del Parlament

En cas que sigui escollit en el ple d'aquest dimecres, l'alcalde de Sarrià de Ter serà la persona més jove que ocupa el càrrec des de la restauració de la democràcia

RedaccióActualitzat

Roger Torrent és el candidat que proposa Esquerra Republicana per presidir el Parlament de Catalunya. Torrent és diputat des del 2012, ha exercit de portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts pel Sí. En les últimes eleccions, el 21D, va ser el segon de la llista d'Esquerra per Girona.

És alcalde de Sarrià de Ter, és llicenciat en Ciències Polítiques per la UAB, màster en Estudis Territorials i Urbanístics i prové de les Joventuts d'Esquerra.

Torrent ha estat ratificat per la permanent del partit i pel nou grup parlamentari d'ERC. En cas que sigui escollit en el ple d'aquest dimecres, serà el president del Parlament més jove des de la restauració de la democràcia. Té 38 anys.

Fins ara havia estat una incògnita qui era el candidat a rellevar Carme Forcadell, que va anunciar que no tornaria a optar al càrrec.

En un comunicat, ERC ha informay de la proposta i ha recollit que, per a Torrent, serà "un honor" assumir la presidència de la cambra catalana:

 

"Si obtinc la confiança majoritària de la cambra, serà un honor succeir en el càrrec Carme Forcadell, que ha defensat com ningú aquesta institució, i treballaré per poder estar a la seva alçada."

Torrent ha afegit quin serà el seu primer objectiu si aconsegueix la presidència del Parlament:

"El meu primer objectiu serà tornar a posar la institució al servei de la ciutadania i no de les forces del 155 i materialitzar el mandat democràtic sorgit de les urnes el passat 21 de desembre."

 

Des del seu perfil de Twitter, el mateix Torrent s'ha declarat "molt orgullós i agraït" que hagin pensat en ell:

 

Un dels noms que havia sonat era el d'Ernest Maragall, però, finalment, els republicans han proposat Torrent per assumir una tasca que, en l'última legislatura, ha tingut un gran protagonisme.

Des de la presó, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha enviat un missatge de suport a Torrent i l'ha definit com una persona "jove, preparada i capaç de sumar complicitats":

 

Esquerra també ha plantejat que la diputada Alba Vergés ocupi una de les secretaries de la mesa del Parlament. Vergés, de 39 anys, va ser presidenta de la Comissió d'Investigació sobre l'operació Catalunya i, el 21D, va ocupar el lloc número 6 a la llista dels republicans per Barcelona.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut