Santiago de Compostel·la

Quatre restaurants catalans obtenen la seva primera estrella Michelin

La "Guia Michelin Espanya i Portugal 2016" ha distingits els barcelonins Disfrutar i Hoja Santa, l'empordanès Hotel Restaurant Empòrium i el masnoví Tresmacarrons

Actualitzat

Quatre restaurants catalans han rebut la seva primera estrella Michelin en la gala de presentació de la "Guia Michelin Espanya i Portugal 2016", que s'ha celebrat aquest dimecres a la nit a Santiago de Compostel·la. Entre aquests establiments hi ha dos restaurants barcelonins fills de l'escola del Bulli: Disfrutar, de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, i Hoja Santa, d'Albert Adrià i Paco Méndez. A més, la prestigiosa guia també ha atorgat una primera estrella a la cuina contemporània de l'Hotel Restaurant Empòrium de Castelló d'Empúries i al Tresmacarrons del Masnou.

A més dels quatre restaurants catalans amb nova estrella, la guia també ha constatat la pèrdua de l'estrella que ostentaven el restaurant Comerç 24, temporalment tancat per reformes; i el Neichel, que va tancar les portes al gener per la crisi i que mantenia una estrella Michelin des de feia quasi 40 anys. El restaurant Ca l'Arpa de Banyoles i el Manairó de Barcelona tampoc lluiran el proper 2016 aquesta desitjada distinció perquè no l'han renovat.

Dos nous restaurants amb dues estrelles

La "Guia Michelin" referma l'aposta de per la pedrera gastronòmica i fa pujar al selecte grup dels biestrellats només dos restaurants, el Zaranda, del Castell Son Claret de Mallorca, liderat pel xef format a Can Fabes Fernando Pérez Arellano; i el Coque de Madrid.

El selecte grup dels restaurants amb tres estrelles, entre els quals hi ha els catalans Sant Pau i El Celler de Can Roca, no ha variat i es manté igual des de fa dos anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut