Madrid

Quasi 900 milions de persones van fer turisme l'any passat al món

L'any 2007 es van fer a tot el món 898 milions de viatges turístics. Aquesta dada significa un augment d'un 6,2% en relació amb l'any anterior, força per sobre de les expectatives. Segons les dades que ha donat l'Organització Mundial del Turisme (OMT), l'Àsia és el continent on han crescut més els viatges turístics, un 10%, mentre que a Europa els moviments han crescut a un ritme més reduït: un 4,2%. Segons el secretari general de l'organització, la confiança "segueix ferma" per al 2008, tot i les turbulències financeres. Les dades s'han anunciat en el marc de la Fira Internacional del Turisme (Fitur), que s'inaugura aquest dimecres a Madrid.

Actualitzat

El turisme al món ha seguit creixent durant aquest any passat. La raó principal del comportament a l'alça a totes les regions és, segons l'OMT, el creixement dels mercats emergents i les economies en desenvolupament.

El nombre de turistes al món ha augmentat el 2007 en 52 milions de persones. D'aquests viatgers, Europa és el continent que n'ha rebut més, uns 19 milions. El total de viatgers que han estat al continent s'ha situat als 480 milions, que significa més de la meitat de totes les arribades turístiques mundials. Pel que fa a altres regions, l'Àsia i el Pacífic han rebut 17 milions més, mentre que, tot i amb xifres més baixes, destaca l'Orient Mitjà amb 5 milions de turistes més, i l'Àfrica, que n'augmenta 3.

Segons Francesco Frangialli, secretari general de l'OMT, l'avenç en xifres globals es dóna ja per quart any consecutiu, després de l'estancament que hi va haver entre el 2001 i 2003. Per a aquest any, les expectatives són bones tot i les fluctuacions de l'economia, ja que "l'enfonsament del sector no entra en el camp del que és possible", excepte en el cas que els Estats Units entressin en una profunda recessió.

Pel que fa a Espanya, manté la segona posició en nombre de turistes rebuts, per darrere de França. La quarta i cinquena posició se la disputen la Xina i els Estats Units, a l'espera de les dades oficials. Itàlia i el regne Unit són la cinquena i sisena destinació, respectivament. El nombre de turistes que han arribat al conjunt de l'Estat ha augmentat un 2%, un creixement que, tot i ser positiu, està molt per sota del 7% d'Itàlia, un dels competidors més pròxims.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut