Barcelona

Puigdemont: "Si hagués descobert que l'acord havia de mutar, jo no m'hi hauria ficat"

El president assegura que la posició de la CUP és "injustificable" i no van amb el cap alt"

RedaccióActualitzat

Després d'anunciar que al setembre se sotmetrà a una qüestió de confiança al Parlament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha admès en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que si hagués sabut que l'acord havia de mutar, com va defensar la CUP des del faristol del Parlament, no haurien arribat a cap acord.

"Si hagués descobert que l'acord havia de mutar, jo no m'hi hauria ficat. Ho dic així de clar. No crec que ni el president Mas em proposés arrencar la legislatura amb bases tan volàtils i febles. Ningú sensat arribaria a un acord que pot ser interpretat en sentit completament contrari al que literalment diu".

Pel president, la posició de la CUP és "injustificable" i no van amb el cap alt".

"Hi ha tota una mena de cortina de fum en què s'emparen per justificar una posició que és injustificable, que no és defensable, i ells ho saben perquè no van amb el cap alt defensant la seva posició".

Una nova oportunitat

Puigdemont ha defensat també que la qüestió de confiança és una nova oportunitat per a tots plegats. A més d'una segona oportunitat per a la CUP, també ho és per als altres grups parlamentaris, ha dit, per decidir "si se sumen a un projecte de progrés: un estat propi per a Catalunya". Pel president, la qüestió de confiança és important per al procés perquè surti reforçat, "treballa per això", ha dit, i ha afegit:

"Si se supera la qüestió de confiança, la gent no discutirà la legitimitat que tenim per impulsar-lo, prendrem decisions importants".

Segons Puigdemont, la qüestió de confiança no serà abans de la diada de l'11 de setembre. Calcula que cap a la segona quinzena, quan "tothom estigui incorporat".

Respecte al resultat de l'assemblea de la CUP, assegura: "Això és un afer intern i no m'hi ficaré. Ells sabran el que han de fer i si han respost o no a la confiança de la gent". En qualsevol cas, Puigdemont demana a la formació anticapialista que s'aclareixi i no facin pagar al país les seves divisions, a més d'assegurar que els ha defensat.

Finalment, Puigdemont respon a la gent que l'ha donat per mort que el procés té "una mala salut de ferro".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut