Barcelona

Puigdemont compara la "persistència" contra ETA amb la que cal per al referèndum

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparat la persistència per acabar amb ETA amb la que creu que ara és necessària per poder celebrar el referèndum. En la presa de possessió de dos nous membres de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, coincidint amb el dia que fa 30 anys de l'atemptat a l'Hipercor de la Meridiana, ha subratllat que "no hi ha Estat de Dret sense Estat de drets", entre els quals ha destacat el del "poble de Catalunya a escollir el seu futur".

"Avui fa 30 anys de l'atemptat d'Hipercor. Si no hagués estat per la persistència, segurament aquest combat no s'hauria guanyat. D'aquí a uns anys direm el mateix: hem aconseguit tot això, hem aconseguit tot allò que el poble de Catalunya s'ha proposat perquè vam persistir, perquè no ens vam resignar, perquè no vam renunciar"

La comparació de Puigdemont no ha agradat gens a PP, PSC i Ciutadans.

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha qualificat les paraules de Puigdemont de "barbaritat":

"Em sembla una autèntica barbaritat i em sembla un insult. Al conjunt dels catalans i un insult també a les víctimes d'ETA"

Des del PSC, el secretari d'Organització, Salvador Illa, ha demanat al president de la Generalitat que es disculpi davant les víctimes d'ETA:

"Em semblen unes declaracions molt poc afortunades i crec que el president s'hauria d'excusar davant de totes les víctimes d'ETA"

La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha retret a Puigdemont que Junts pel Sí rebés al Parlament el líder abertzale, Arnaldo Otegi:

"Em sembla que fer aquest tipus de comparació no és el més adequat, sobretot quan la seva força política va estar d'acord a rebre el senyor Otegi al Parlament de Catalunya mentre nosaltres ens reuníem amb les víctimes del terrorisme"

Els nous membres de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat són el recentment nomenat director del Gabinet Jurídic, Francesc Esteve -objecte d'investigació de la Fiscalia pel procés de compra d'urnes-, i la professora de la Universitat de Girona Maria Mercè Darnaculleta, en substitució d'Enric Argullol.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut