Puigdemont i Junqueras, durant l'anunci de data i pregunta de divendres passat
Puigdemont i Junqueras, durant l'anunci de data i pregunta de divendres passat
Barcelona

La fiscalia porta al TSJC l'anunci de la data i la pregunta per al referèndum

RedaccióActualitzat

Primera actuació de la fiscalia relacionada amb l'anunci de la data i la pregunta del referèndum. El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, demana ampliar la querella contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per la compra d'urnes.

Afegeix l'anunci de data i pregunta de divendres passat i l'acte de diumenge de les entitats sobiranistes com a nous indicis que el govern vol utilitzar les urnes per fer un referèndum d'independència.

Considera que l'anunci de Puigdemont és una dada d'enorme transcendència, malgrat que no hi hagi una resolució que l'acompanyi.

Amb aquest escrit, la Fiscalia afegeix arguments davant del TSJC, que encara no s'ha pronunciat sobre l'admissió a tràmit de la querella contra Borràs.

 

 

Munté afirma que no hi ha "res de res" que vulneri la llei

Davant el nou pas de la Fiscalia, la portaveu del govern, Neus Munté, ha llançat un missatge d'"absoluta tranquil·litat" a les dues empreses candidates a ser homologades com a proveïdores d'urnes i ha subratllat que no hi ha "res de res" que vulneri la llei ni que sigui "mereixedor d'una querella".

Munté ha fet referència a la condemna d'Estrasburg a Espanya per la inhabilitació de Juan María Atutxa i l'ha considerat "un avís molt clar als que constantment recorren a la judicialització o fan crides a les querelles":

"Hi ha molta pressa i afició a la querella, però després Europa dóna un toc d'atenció que representa una vergonya des del punt de vista democràtic."

 

 

Francesc Esteve, nou director del Gabinet Jurídic

L'altre càrrec del govern contra qui la Fiscalia ha anunciat una querella per la compra d'urnes, el fins ara secretari general del Departament de Governació, Francesc Esteve, ha estat nomenat nou director del Gabinet Jurídic de la Generalitat. En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Munté ha considerat que Esteve ofereix les "màximes garanties" per al nou càrrec, per "la pulcritud de la seva feina i el seu compromís polític".

Esteve substitueix Margarida Gil, que passa a ocupar una vacant en el Consell de Garanties Estatutàries.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut