Carles Puigdemont durant la conferència a la ciutat belga de Hasselt, a Flandes (ACN)
Carles Puigdemont durant la conferència a la ciutat belga de Hasselt, a Flandes (ACN)
Hasselt

Puigdemont afirma que cap sentència l'obliga a abandonar el seu lloc com a diputat

L'expresident diu en una conferència que està segur que el Parlament els protegirà com ha fet el poder judicial amb el jutge Llarena

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont està convençut que el Parlament protegirà els seus membres com s'ha fet des de les institucions judicials espanyoles amb el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a Bèlgica. En una conferència a la ciutat belga de Hasselt, a Flandes, l'expresident de la Generalitat s'ha mostrat confiat que la majoria independentista a la cambra catalana trobarà una fórmula per no haver de suspendre els diputats processats pel Suprem.

"No hi ha cap sentència que ens obligui a deixar l'escó. És el Parlament el que ha de decidir. Bé, no és exacte. És la llei, que diu que ha de ser el Parlament el que prengui aquesta decisió. Estic convençut que el Parlament de Catalunya protegirà els seus membres, igual que el poder judicial amb un dels seus membres, el jutge Llarena"

Puigdemont ho ha dit en la conferència inaugural del curs de Dret Internacional i Europeu del PXL University College.

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana intenten trobar una sortida perquè cap dels diputats suspesos per Llarena es vegi obligat a renunciar a l'acta, sense alterar la correlació de forces a l'hemicicle.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut