El cartell d'Arran als regidors de Lleida
El cartell d'Arran als regidors de Lleida
Lleida

El PSC, Cs i el PP de Lleida denuncien un cartell d'Arran que els "assenyala"

El cartell mostra les fotos dels regidors que estan en contra del referèndum, que se senten amenaçats

RedaccióActualitzat

El PSC, Ciutadans i PP a l'Ajuntament de Lleida porten a la fiscalia el col·lectiu Arran per un cartell amb les fotografies dels 14 regidors a la Paeria que s'han mostrat contraris al referèndum de l'1-O. De moment, ja ho han fet el PP i Ciutadans i el PSC ha anunciat que ho presentarà. La denúncia arriba l'endemà que ho fessin davant els Mossos d'Esquadra.

 

García Albiol i Arrimadas donen suport als seus regidors a Lleida

Aquest dimarts el líder del PP, Xavier García Albiol, i la de Ciutadans, Inés Arrimadas, han anat a donar suport als seus regidors a Lleida. García Albiol ha assegurat que Puigdemont és qui assenyala els objectius i la CUP qui dispara:

"El que vam conèixer a Lleida és que el president Puigdemont apunta l'objectiu i els de la CUP disparen contra l'objectiu."

 

Arrimadas ha afirmat que els cartells demostren que és una campanya contra els polítcs que no donen suport al referèndum:

"Em sembla absolutament intolerable. Ja ho hem denunciat moltes vegades. Aixo respon a una campanya que crida a assenyalar les persones que no estiguem d'acord a seguir el joc il·legal i separatista del govern i em sembla que això, en demcoràcia, no es pot permetre."

Els regidors se senten amenaçats amb la difusió a les xarxes socials d'aquests cartells, que tenen com a lema "Assenyalem-los". La regidora de Ciutadans, Ángeles Ribes, ha afegit que temen que aquesta campanya d'assetjament pugui anar a més.

"Això s'emmarca dins d'una campanya d'assetjament i  fustigació contra els que ens pronunciem a favor de l'estat de dret i la democràcia. Evidentment, és una escalada en la tensió i esperem que no vagi a més, tot i que temem que pugui ser així."

 

El col·lectiu de les joventuts independentistes Arran de Lleida, adscrits a la CUP, insta a la desobediència perquè considera que hi ha un tripartit format per PSC, Ciutadans i PP a la Paeria i els responsabilitza de no deixar votar la població en el referèndum de l'1 d'octubre.


El vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Casado, ha qualificat d'"inadmissible en una democràcia l'actuació dels cadells de la CUP" i ha dit en roda de premsa que recorda el País Basc.

"Ens recorda el que ja vam viure al País Basc. Col·lectius juvenils que assenyalaven els regidors i aquells regidors tenien alguna cosa més que un incident."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut